Βρεφικά Έπιπλα | Κρεβάτια - Συρταριέρες

Ανακαλύψτε εξαιρετικά και πάντα ποιοτικά βρεφικά έπιπλα εδώ στο StamatisBebe - τον κορυφαίο προορισμό σας για premium βρεφικά προϊόντα.

Περιηγηθείτε στη συλλογή μας από βρεφικές κούνιες, προεφηβικά κρεβάτια και μεγάλες, παιδικές συρταριέρες με λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης. Αναβαθμίστε το χώρο του μωρού σας με διαχρονικά σχέδια και με ανθεκτική κατασκευή. Η γκάμα μας, εξασφαλίζει ασφάλεια και λειτουργικότητα. Δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο δωμάτιο για το μικρό σας με το τέλειο συνδυασμό ποιότητας και στυλ σε κάθε κομμάτι, κάνοντας το StamatisBebe την αξιόπιστη επιλογή σας για την επίπλωση του βρεφικού/παιδικού δωματίου.

Ταξινόμηση κατά
16 προιόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Η επιλογή βρεφικής κούνιας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών προτιμήσεων, του προϋπολογισμού και των αναγκών του χώρου σας. Βέβαια, μερικά από τα πιο βασικά κριτήρια είναι αυτό της ασφάλειας, δηλαδή να επιλέξετε μία κούνια με σταθερή κατασκευή και αξιόπιστους μηχανισμούς. Επιλέξτε υλικά υψηλής ποιότητας, που είναι ασφαλή για το μωρό. Οι περισσότερες κούνιες είναι κατασκευασμένες από ξύλο πεύκου ή ξύλο οξιάς και από βαφές χωρίς τοξικά, φιλικές προς νεογέννητα βρέφη. Επιπλέον, βασικό στοιχείο είναι η κούνια να διαθέτει ρύθμιση του επιπέδου του στρώματος, για να προσαρμόζεται στην ανάπτυξη του παιδιού. Τελευταίος παράγοντας επιλογής της κούνιας είναι ο σχεδιασμός της, που θα πρέπει να ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου του μωρού και που θα σας αρέσει αισθητικά.

Η μετάβαση από το λίκνο στην κούνια, κατά μέσο όρο, γίνεται περίπου στους 6 πρώτους μήνες. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες και την ανάπτυξη του κάθε μωρού, επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένος "κανόνας" για όλα τα παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορείτε να λάβετε υπόψη. Αρχικά, τα περισσότερα λίκνα έχουν όριο βάρους ή ηλικίας. Έτσι, εάν το μωρό σας έχει υπερβεί τα όρια αυτά, ή αν αρχίζει να γίνεται περιοριστικό για την κίνηση και την ανεξαρτησία του, είναι καιρός για μια κούνια.

Επίσης, εάν το μωρό σας αρχίζει να γίνεται πιο ενεργητικό, να γυρνάει, να προσπαθεί να στηθεί ή να κινείται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι ακόμη ένα δείγμα πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μια κούνια. Επιπλέον, εάν το μωρό σας αρχίζει να εκδηλώνει αυξημένη κοινωνική ανάγκη, να θέλει περισσότερη επαφή με το περιβάλλον του ή να δείχνει έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία, τότε είναι η στιγμή για τη μετάβαση από το λίκνο σε κούνια. Τέλος, κάθε παιδί αναπτύσσεται διαφορετικά και γι’αυτό πρέπει να παρατηρήσετε τις ενδείξεις της ικανότητας του να κρατάει το κεφαλάκι του ή να κάθεται με σταθερότητα.

Η απόφαση για το πότε να κατεβάσετε το στρώμα στην κούνια εξαρτάται από την ανάπτυξη και τις κινητικές ικανότητες του μωρού σας. Ορισμένα μωρά μπορεί να αρχίσουν να γυρίζουν και να προσπαθούν να σηκωθούν από πολύ νωρίς, ενώ άλλα μπορεί να είναι λιγότερο κινητικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γενικά, όταν το μωρό σας αρχίζει να κυλιέται, να γυρίζει ή να προσπαθεί να σηκωθεί, είναι καλό να κατεβάσετε το στρώμα στο χαμηλότερο επίπεδο, για λόγους ασφαλείας. Αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο του μωρού να πέσει ή να βγει από την κούνια όταν αρχίσει να κινείται περισσότερο. Τέλος, εάν το μωρό σας αναπτύσσεται γρήγορα και έχει μεγαλώσει σε ύψος, ίσως θέλετε να κατεβάσετε το στρώμα για να εξασφαλίσετε ότι ο χώρος μεταξύ του στρώματος και της κορυφής της κούνιας παραμένει ασφαλής.

Η απόφαση για το πότε να βγάλετε τα κάγκελα από την κούνια είναι μια σημαντική απόφαση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προτού αποφασίσετε να κάνετε αυτή την αλλαγή, συνίσταται να λάβετε υπόψη την ηλικία και τις κινητικές δεξιότητες του παιδιού. Αν, δηλαδή, το μωρό αρχίζει να σηκώνεται ή να προσπαθεί να βγει από την κούνια, είναι καλό να αρχίσετε να σκέφτεστε την αφαίρεση των κάγκελων. Η αφαίρεση των κάγκελων πρέπει να πραγματοποιηθεί με προσοχή, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια του παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον είναι ασφαλές για το μωρό σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ορισμένοι ειδικοί προτείνουν την αφαίρεση των κάγκελων γύρω στον έναν χρόνο, όταν το μωρό αρχίζει να κινείται περισσότερο και να είναι πιο ενεργητικό. Τέλος, πριν προχωρήσετε, είναι πάντα καλό να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας και να παρακολουθείτε συνεχώς το παιδί σας, κατά τη χρήση της κούνιας, το πρώτο διάστημα.