Εσώρουχα/Κορμάκια

Ταξινόμηση κατά
0 προιόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Το ζιπουνάκι μωρού είναι το εσώρουχο κορμάκι ή αλλιώς φανελάκι μωρού που φορά το μωρό σας είτε σκέτο, είτε κάτω από φορμάκια ή ρουχαλάκια, μέχρι και τα 2 πρώτα έτη. Τα ζιπουνάκια μωρού υπάρχουν σε αμάνικη, κοντομάνικη ή μακρυμάνικη έκδοση και συνήθως κλείνουν εύκολα με κλιπς. Είναι επίσης κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι και έχουν ως στόχο να κρατούν το μωρό σας ζεστό όλο τον χρόνο, καλύπτοντας τον κορμό τους και αφήνοντας τα ποδαράκια του γυμνά.

Σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού, θα πρέπει να παραμείνετε στο μαιευτήριο περίπου 3 ημέρες, ενώ σε περίπτωση καισαρικής τομής 4 ημέρες. Δεδομένου αυτού, συνιστούμε να αγοράσετε για τη βαλίτσα μαιευτηρίου τουλάχιστον πέντε φορμάκια.

Για την κλινική ή αλλιώς το μαιευτήριο, θα προτείναμε να αγοράσετε εσώρουχα κορμάκια μωρού με μακρύ μανίκι, αν το μωράκι σας πρόκειται να γεννηθεί κατά την διάρκεια των φθινοπωρινών, χειμερινών ή ανοιξιάτικων μηνών.

Αυτό επιτρέπει μια πιο ολοκληρωμένη κάλυψη του σώματος του μωρού και μπορεί να το προστατεύσει καλύτερα από τυχόν κρύο στον χώρο της κλινικής. Επίσης, τα μακρυμάνικα κορμάκια μπορούν να παρέχουν μια επιπλέον αίσθηση ασφάλειας και άνεσης στο μωρό σου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο.

Από την άλλη, θα συνιστούσαμε την αγορά κοντομάνικων εσωρούχων, σε περίπτωση που η προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού είναι το καλοκαίρι, αφού στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας η θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35-40 βαθμούς Κελσίου.