Καθίσματα Αυτοκινήτου Υψηλών Προδιαγραφών

Σε αυτή τη κατηγορία θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από καθίσματα αυτοκινήτου κατάλληλα για το μωρό σας.

Στα StamatisBebe βάζουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια του μικρού σας εν κινήσει με την premium συλλογή καθισμάτων αυτοκινήτου που διαθέτουμε. Μπορείτε, με βάση τα χρήματα που θέλετε, να επενδύσετε σε αυτή την αγορά και να επιλέξετε τα φίλτρα που ικανοποιούν τις ανάγκες σας. Μέσα σε κάθε προϊόν θα βρείτε παραπάνω πληροφορίες για να διαβάσετε και να αποφασίσετε πιο εύκολα ποιο κάθισμα να διαλέξετε. Για οποιοδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Επιλέξτε τα StamatisBebe για κορυφαίας ποιότητας, αξιόπιστα καθίσματα αυτοκινήτου που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα άνεσης και ασφάλειας, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία.

Ταξινόμηση κατά
88 προιόντα

ASALVO Στήριγμα Κεφαλιού Για Κάθισμα Αυτοκινήτου

KIKKA BOO Κάθισμα Αυτοκινήτου Isofix Amaro Black (15-36kg)

KIKKA BOO Baby On Board Βεντούζα Kit The Cat

KIKKA BOO Baby On Board Βεντούζα Sleepy Cloud

SOPHIE THE GIRAFFE Baby On Board Σήμα Αυτοκινήτου

KIOKIDS Καθρέφτης Αυτοκινήτου Για Μωρά Universal

AEROMOOV Αντιιδρωτικό Κάλυμμα Καθίσματος Αυτο/του Group 0+ (0-13kg) Grey

AEROMOOV Αντιιδρωτικό Κάλυμμα Καθίσματος Αυτο/του Group 0+ (0-13kg) Mint

AEROMOOV Αντιιδρωτικό Κάλυμμα Καθίσματος Αυτο/του Group 2-3 (15-36kg) Sand

KIKKA BOO Κάθισμα Αυτοκινήτου i-Travel i-Size Dark Grey (100-150cm)

BEBE STARS Κάθισμα Αυτοκινήτου Isofix Levante Plus 360° Red (0-36kg)

BEBE STARS Κάθισμα Αυτοκινήτου Baby Plus Graphite (0-13kg)

KIKKA BOO Κάθισμα Αυτοκινήτου Isofix Groovy Mint (15-36 kg)

KIKKA BOO Κάθισμα Αυτοκινήτου Jazzy Blue Crocodile (15-36 kg)

KIKKA BOO Κάθισμα Αυτοκινήτου i-Travel i-Size Black (100-150cm)

KIOKIDS Κλιπ Ασφαλείας Για Ζώνη Παιδικού Καθίσματος

BEBE STARS Κάθισμα Αυτοκινήτου Booster Isofix Black (22-36kg)

INGLESINA Κάθισμα Αυτοκινήτου Auto Cab Electa Soho Blue (0-13 kg)

BEBE STARS Κάθισμα Αυτοκινήτου Leon i-Size Black (100-150cm)

AEROMOOV Αντιιδρωτικό Κάλυμμα Καθίσματος Αυτο/του Group 2-3 (15-36kg) Flowers

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ελληνική νομοθεσία ορίζει πως η χρήση παιδικών καθισμάτων σε παιδιά από 0 μηνών έως περίπου 12 ετών είναι υποχρεωτική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) 44/04 των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και τις Ελληνικές οδικές κυκλοφοριακές προδιαγραφές, η χρήση παιδικού καθίσματος είναι υποχρεωτική για παιδιά με ηλικία κάτω των 150 εκατοστών και κάτω των 36 κιλών.

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παιδικών καθισμάτων ανάλογα με το βάρος και το ύψος του παιδιού, σύμφωνα με τον ομαδοποιημένο κανονισμό R44 (ECE R44 03, ECE R44 04) μέχρι τον πιο πρόσφατο R129 (i-Size). Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του παιδικού καθίσματος και να το εγκαθιστάτε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Επίσης, οι αρμόδιες αρχές εκτελούν ελέγχους για τη σωστή χρήση παιδικών καθισμάτων σε αυτοκίνητα και η μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις, οδηγεί σε πρόστιμο των 350,00 € και απευθείας αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 10 ημέρες (ΝΟΜΟΣ 3542/2007 – ΦΕΚ 50/A’/2.3.2007).

Τέλος, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για την τρέχουσα νομοθεσία και να εξασφαλίζετε ότι το παιδικό κάθισμα που χρησιμοποιείτε πληροί τις απαιτήσεις για το βάρος και την ηλικία του παιδιού σας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία R129, το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να χρησιμοποιείται προσαρμοσμένο προς τα πίσω μέχρι το παιδί να φτάσει τουλάχιστον τους 15 μήνες, ή αλλιώς τα 85 εκ. ύψος ή τα 13 κιλά βάρος. Αυτό προωθείται για λόγους ασφαλείας, καθώς οι μικροί επιβάτες έχουν ανάγκη από απόλυτη προστασία και σταθερότητα για το λαιμό και το κεφάλι τους, και το παιδικό κάθισμα με φορά προς τα πίσω τα παρέχει όλα αυτά, σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος. Μετά τους 15 μήνες, όταν το παιδί έχει επαρκή ανάπτυξη και μπορεί να καθίσει με σταθερότητα, είναι δυνατόν να γίνει η μετάβαση από το βρεφικό στο παιδικό κάθισμα, που κοιτά προς τα εμπρός.

Η χρήση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου εξαρτάται από το βάρος και το ύψος του παιδιού, καθώς και από τη νομοθεσία της χώρας. Συνήθως, τα παιδικά καθίσματα χρησιμοποιούνται για παιδιά μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένα βάρη και ύψη. Γενικά, η πρακτική χρήση του παιδικού καθίσματος περιλαμβάνει τρεις κύριες κατηγορίες.

Πρώτη κατηγορία είναι τα βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτου με φορά προς τα Πίσω (Rear-Facing). Τα παιδικά καθίσματα που προορίζονται για χρήση με φορά προς τα πίσω, συνήθως, προτείνεται να χρησιμοποιούνται για παιδιά μέχρι και την ηλικία των 15 μηνών, σε συνάρτηση με το αν το παιδί διατηρεί το κατάλληλο βάρος και ύψος για τη χρήση τους.

Δεύτερη κατηγορία είναι τα καθίσματα αυτοκινήτου με φορά προς τα εμπρός (Forward-Facing). Αφού το παιδί φτάσει στην ηλικία των 15 μηνών ή περισσότερο και έχει επαρκές βάρος και ύψος, μπορείτε να μεταβείτε σε παιδικό κάθισμα που κοιτάει προς τα εμπρός. Αυτό συνήθως χρησιμοποιείται μέχρι τα 4-7 έτη, ανάλογα με τις προδιαγραφές του καθίσματος.

Τρίτη κατηγορία είναι τα παιδικά καθίσματα Booster. Μετά τη χρήση του εμπρόσθιου παιδικού καθίσματος, πολλά παιδιά περνούν σε ένα κάθισμα booster. Τα καθίσματα αυτά χρησιμοποιούνται για να ανυψώσουν το παιδί, ώστε το κανονικό κάθισμα ασφαλείας και οι ζώνες του αυτοκινήτου να προσαρμόζονται καλύτερα με το ύψος του. Συνήθως χρησιμοποιούνται μέχρι τα 8-12 έτη.

Η σωστή τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο είναι κρίσιμη για την ασφάλεια του παιδιού σας. Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου, σύμφωνα με το βάρος και το ύψος του παιδιού σας. Έπειτα, επιλέξετε τον σωστό τύπο καθίσματος, που κοιτά προς τα πίσω, προς τα εμπρός ή booster seat. Ρυθμίστε τους ιμάντες του παιδικού καθίσματος, να είναι σταθεροί και να εφαρμόζουν στενά, αλλά άνετα, στο παιδί.Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα παιδικά καθίσματα, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ελεύθερος χώρος ανάμεσα σε αυτά. Τέλος, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ελέγξτε το κάθισμα για οποιοδήποτε χαλαρή ή μη σωστή τοποθέτηση.

Το Isofix είναι το σημείο εφαρμογής του παιδικού καθίσματος με αυτό του οχήματος και βρίσκεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Η σύνδεση του βρεφικού ή παιδικού καθίσματος με το σύστημα Isofix του αυτοκινήτου, καθιστά την τοποθέτηση πανεύκολη και απολύτως ασφαλή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, ουσιαστικά, να κουμπώσετε το το παιδικό καθισματάκι πάνω στο κάθισμα του οχήματος. Τα αυτοκίνητα με σύστημα Isofix είναι όλα όσα έχουν κατασκευαστεί και πουληθεί στην Ευρώπη από το 2014 και μετά.

Το i-Size είναι ο νέος τρόπος επιλογής των παιδικών καθισμάτων με βάση το ύψος του παιδιού, αντί για τα κιλά του. Οι προδιαγραφές i-Size διασφαλίζουν τη σωστή επιλογή των καθισμάτων και την ασφαλέστερη προσαρμογή των παιδιών μέσα σε αυτά. Τα καθίσματα i-Size εξασφαλίζουν, επίσης, την μέγιστη προστασία του κεφαλιού και του αυχένα.