Πιατάκια, Κουταλάκια και Ταπεράκια για Μωρά

Ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία σε πιατάκια, κουταλάκια και πιρουνάκια κατάλληλα για όλες τις βρεφικές ηλικίες σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων αλλά και σχεδίων, για να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

Τα σετ αυτά βοηθούν το μικρό παιδί να κάνει τη μετάβαση σε κανονικά πλέον σκεύη να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσική. Επιλέξτε από την συλλογή μας μέσα από μια γκάμα με ποιοτικά προϊόντα. Κάντε τις αγορές από το κατάστημά μας άμεσα, εύκολα, οικονομικά και πάντα με ασφάλεια συναλλαγών.

Ταξινόμηση κατά
19 προιόντα

3 SPROUTS Παιδικό Τάπερ Φαγητού Fox

3 SPROUTS Παιδικό Τάπερ Φαγητού Owl

3 SPROUTS Παιδικό Τάπερ Φαγητού Deer

3 SPROUTS Παιδικό Τάπερ Φαγητού Lion

LAKEN Παιδικό Μπωλάκι Μελαμίνης Rino (4+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Μπωλάκι Μελαμίνης Jirafa (4+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Μπωλάκι Μελαμίνης Caballito (4+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Κουταλάκι Μελαμίνης Ratones (12+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Μπωλάκι Μελαμίνης Pinghielo (4+ μηνών)

KIOKIDS Ανοξείδωτο Τάπερ Φαγητού Με Χωρίσματα Blue 450ml

KIOKIDS Ανοξείδωτο Τάπερ Φαγητού Με Χωρίσματα Pink 450ml

FREE ON Παιδικό Πιάτο Bamboo Με Χωρίσματα & Βεντούζα Elephant (6+ μηνών)

FREE ON Παιδικό Πιάτο Bamboo Με Χωρίσματα & Βεντούζα Koala (6+ μηνών)

KIOKIDS Παιδικό Πιάτο Bamboo Με Βεντούζα & Κουταλοπίρουνο Blue (4+ μηνών)

KIOKIDS Παιδικό Πιάτο Bamboo Με Βεντούζα & Κουταλοπίρουνο Grey (4+ μηνών)

KIOKIDS Παιδικό Πιάτο Bamboo Με Βεντούζα & Κουταλοπίρουνο Pink (4+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Κουταλάκι Μελαμίνης Maritank (12+ μηνών)

LAKEN Παιδικό Κουταλάκι Μελαμίνης Nubes Azul (12+ μηνών)

BABYONO Σετ Εργονομικό Κουτάλι Πιρούνι Με Θήκη Pink (12+ μηνών)

Συχνές Ερωτήσεις

Η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους είναι ένα σημαντικό βήμα στη διατροφική του ανάπτυξη. Οι Παγκόσμιες Οργανώσεις Υγείας, όπως η Παγκόσμια Υγεία και ο Κόσμος Υγείας, συνιστούν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους.

Η συνηθισμένη πρακτική είναι να ξεκινάτε την εισαγωγή στερεών τροφών γύρω στον 6ο μήνα. Ωστόσο, η σημασία της έναρξης των στερεών τροφών βασίζεται περισσότερο στα ‘’σημάδια’’ που δείχνει το βρέφος παρά σε μια αυστηρή ηλικία. Τέτοια ‘’σημάδια’’ περιλαμβάνουν την ικανότητα του βρέφους να κρατάει το κεφάλι του σταθερό, να κάθεται με χωρίς υποστήριξη, να εκφράζει ενδιαφέρον για τροφές, να επιδεικνύει κινήσεις μασητικής κίνησης, και να δείχνει ότι έχει αυξημένη αντίσταση στον έλεγχο της γλώσσας.

Η εισαγωγή στερεών τροφών θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, ξεκινώντας με τρόφιμα όπως ρύζι ή βρώμη. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισάγετε λαχανικά και φρούτα. Παράλληλα, παρακολουθείτε τις αντιδράσεις του βρέφους στις νέες τροφές, αφού ενδέχεται να παρουσιαστούν αλλεργικές αντιδράσεις ή προβλήματα με την πέψη.

Να θυμάστε πως, η εισαγωγή στερεών τροφών δεν σημαίνει το τέλος του θηλασμού ή του γάλακτος. Συνεχίστε το θηλασμό ή την παροχή γάλακτος ως βασική πηγή διατροφής.

Πάντα είναι σημαντικό να συζητάμε με τον παιδίατρο σας πριν ξεκινήσετε την εισαγωγή στερεών τροφών, καθώς κάθε βρέφος είναι μοναδικό και οι ανάγκες του μπορεί να διαφέρουν.

Για ένα μωρό 4 μηνών, είναι καλό να επιλέξετε κουταλάκια που είναι σχεδιασμένα ειδικά για τη φάση της εισαγωγής στερεών τροφών.

Επιλέξτε κουταλάκια με μαλακά υλικά, όπως σιλικόνη ή καουτσούκ, για να προστατεύσετε τα απαλά ούλα του μωρού και να διευκολύνετε τη μετάβαση από το θηλασμό στη στερεά τροφή. Επίσης, επιλέξτε κουταλάκια μικρού μεγέθους, που είναι κατάλληλα για το μικρό στόμα του μωρού, ενώ αποφύγετε τα μεγάλα κουταλάκια που μπορεί να δυσκολεύουν το μωρό στο να τα τοποθετεί στο στόμα του. Επιλέξτε κουταλάκια με εργονομική λαβή που είναι εύκολο να κρατηθούν από τα μικρά χεράκια του μωρού. Οι εργονομικές λαβές βοηθούν στην εξάσκηση των δεξιοτήτων λαβής.

Τέλος, επιλέξτε κουταλάκια που είναι εύκολα να καθαρίζονται, προτιμώντας απλά σχέδια και λεία επιφάνεια. Η υγιεινή είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του μωρού. Αποφύγετε κουταλάκια που έχουν μερικά μέρη που μπορεί να είναι δύσκολα στον καθαρισμό, καθώς αυτό μπορεί να είναι μια πηγή βακτηριακής ανάπτυξης. Αναζητήστε κουταλάκια που είναι BPA-free, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι από τις χημικές ουσίες.

Πάντα πρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας κατά τη χρήση του κουταλιού και να το καθοδηγείτε κατάλληλα κατά τη διάρκεια των πρώτων πειραμάτων με στερεές τροφές.

Κατά βάση, για ένα μωρό 4 μηνών που ξεκινά τη μετάβαση στις στερεές τροφές, είναι σημαντικό να επιλέξετε πιατάκια που είναι ασφαλή και με αντιολισθητικό πάτο.

Επιλέξτε πιατάκια που είναι κατασκευασμένα από ασφαλές υλικό όπως σιλικόνη, αφού βεβαιωθείτε ότι τα υλικά είναι BPA-free. Επίσης, επιλέξτε πιατάκια μικρού μεγέθους και με χωρίσματα, για να διευκολύνουν τη διαχείριση διαφορετικών τροφών από το βρέφος.

Επιπλέον, επιλέξτε βρεφικά πιατάκια με αντιολισθητικό κάτω μέρος για να αποτρέψετε τον κίνδυνο να γλιστράνε κατά τη χρήση. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ενώ τα πιατάκια με λείες επιφάνειες και απλά σχέδια. Η υγιεινή είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας του μωρού.

Τέλος, επιλέξτε ζωηρά χρώματα και ευφάνταστα σχέδια που μπορεί να ενθαρρύνουν το μωρό να δοκιμάζει διάφορα τρόφιμα. Πάντα πρέπει να είστε παρόντες κατά τη χρήση του πιάτου και να επιβλέπετε το μωρό σας, ενώ πρέπει να καθαρίζετε το πιατάκι μετά από κάθε χρήση για να διασφαλίσετε την υγιεινή.