Στοματική-Οδοντική Φροντίδα για Μωρά

Εδώ θα ανακαλύψετε τη ποικιλία μας σε προϊόντα στοματικής και οδοντικής φροντίδας.

Επιλέξτε ανάμεσα σε οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και σετ στοματικής φροντίδας που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση του μωρού σας. Οι premium λύσεις στοματικής φροντίδας στα StamatisBebe δίνουν προτεραιότητα στην υγιεινή, παρέχοντάς σας τα εργαλεία για να καθιερώσετε στο παιδί σας καλές οδοντικές συνήθειες από μικρή ηλικία.

Ταξινόμηση κατά
11 προιόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Η μυρωδιά του στόματος του βρέφους μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ένα λόγος ενδέχεται να είναι ο θηλασμός και η έντονη χρήση πιπίλας, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το στόμα του βρέφους μπορεί να υποστεί προσωρινές τροποποιήσεις στη σύνθεση του σάλιου του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των δοντιών, η παραγωγή σάλιου μπορεί να αυξηθεί, και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μυρωδιά του στόματος. Επιπλέον, κατά την πρώτη περίοδο στην εισαγωγή των στερεών τροφών, η σύνθεση της σάλιου μπορεί να αλλάξει, επηρεάζοντας την μυρωδιά του στόματος.

Άλλες αιτίες, μπορεί να είναι γιατί το μωράκι αναπνέει διαρκώς με το στόμα ανοιχτό ή επειδή το βρέφος αρχίζει και βάζει διάφορα αντικείμενα στο στοματάκι του, όπως πανάκια, παιχνίδια, τα δαχτυλάκια του κ.α. Τέλος, η βασικότερη αιτία μπορεί να είναι κάποια μικρόβια που αναπτύσσονται στο στοματάκι του μωρού, εξαιτίας κάποιας πιθανής λοίμωξης.

Συνήθως, η μυρωδιά του στόματος του βρέφους είναι φυσιολογική και συνδέεται με την υγιή ανάπτυξη και την αντίληψη του σώματος του. Εάν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή ανησυχίες, πάντα είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Το φυσιολογικό φαινόμενο του να βάζει το μωρό το χέρι του ή την μπουνίτσα ολόκληρη στο στόμα του είναι μέρος της φυσικής του ανάπτυξης και εξερεύνησης του περιβάλλοντός του. Αυτή η συμπεριφορά εκδηλώνεται συνήθως κατά τον 3-4 μήνα της ζωής του μωρού έως και τον πρώτο χρόνο.

Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι το αίσθημα της εξερεύνησης και της ανακάλυψης των διαφορετικών υφών, γεύσεων και αντικειμένων. Το μωρό χρησιμοποιεί τα χέρια του για να εξερευνήσει το περιβάλλον του, βάζοντας στο στοματάκι του ό,τι κρατάει. Έτσι, το μωρό γνωρίζει τον κόσμο του μέσα από τη στοματική κοιλότητα. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η μασητική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση από τον πόνο των δοντιών, καθώς και από το άγχος και το άγνωστο.

Επιπλέον, η είσοδος των χεριών στο στόμα αποτελεί κομμάτι της εκπαίδευσης των κινητικών δεξιοτήτων του μωρού. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη του συντονισμού και της ευαισθησίας των κινήσεων. Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μωρό μπορεί να χρησιμοποιεί το χέρι του ως αντικατάσταση για πιπίλα, ικανοποιώντας τη φυσική του ανάγκη να χαμηλώνει την πίεση στα ούμπαλα.

Αυτή η συμπεριφορά είναι συνήθως φυσιολογική και δεν πρέπει να ανησυχείτε. Είναι ένας φυσικός τρόπος για το μωρό να εξερευνήσει τον κόσμο και να ανακουφιστεί από τυχόν πονάκια. Ωστόσο, παρακολουθείτε πάντα το μωρό σας και βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του είναι ασφαλές, τηρώντας υψηλά επίπεδα υγιεινής.

Η στοματική υγιεινή του βρέφους είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας των ούλων του και την πρόληψη προβλημάτων, όπως η τερηδόνα. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για τη στοματική υγιεινή του βρέφους.

Αρχικά, ξεκινήστε να καθαρίζετε τα ούλα του βρέφους από πολύ μικρή ηλικία με μία μαλακή, δακτυλική οδοντόβουρτσα σιλικόνης, μετά από κάθε γεύμα. Έπειτα, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα δόντια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή, μαλακή βούρτσα δοντιών σε συνδυασμό με μία οδοντόκρεμα, κατάλληλη για βρέφη και χωρίς τεχνητές χρωστικές ή τεχνητά συντηρητικά, και καθαρίστε τα δόντια του βρέφους με απαλές κινήσεις.

Επίσης, αποφύγετε τη διατροφή του βρέφους με γλυκά υγρά, όπως γάλα ή χυμός, πριν τον ύπνο. Η παραμονή των γλυκών ουσιών στα δόντια ενδέχεται να οδηγήσει σε στοματικά προβλήματα, όπως τερηδόνα.

Παρακολουθείτε την αντίδραση του βρέφους στη στοματική υγιεινή και προσαρμόστε τις πρακτικές σας ανάλογα με τις ανάγκες του. Συνεργαστείτε με τον/την παιδίατρό σας για συμβουλές και οδηγίες που ταιριάζουν στην ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού.