Θήλαστρα | Ηλεκτρικά - Διπλά - Χειροκίνητα

Η γκάμα μας περιλαμβάνει προσεκτικά σχεδιασμένα θήλαστρα, χειροκίνητα ή ηλεκτρικά, για αποτελεσματική και άνετη άντληση του μητρικού γάλακτος.

Επιλέξτε το καλύτερο θήλαστρο με βάση τις προτιμήσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η φορητότητα αλλά και η ευκολία χρήσης. Τα θήλαστρα τα οποία διαθέτουμε προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις για τις όλες τις θηλάζουσες μητέρες. Εξερευνήστε την συλλογή μας για να βρείτε, ανάλογα με τα φίλτρα που θα επιλέξετε, την ιδανική επιλογή για εσάς και το μωρό σας.

Ταξινόμηση κατά
3 προιόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Το θήλαστρο είναι ένα ειδικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη συλλογή του μητρικού γάλακτος από το μαστό της μητέρας. Υπάρχουν διάφορα είδη θηλαστρών, και η επιλογή του κατάλληλου εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της μητέρας.

Αποτελούνται συνήθως από ένα κομμάτι που εφαρμόζεται πάνω στο μαστό και συνδέεται σε έναν σωλήνα ή ένα δοχείο για τη συλλογή του γάλακτος. Τα θηλαστρα είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως όταν η μητέρα επιστρέφει στην εργασία, έχει προβλήματα θηλασμού, ερεθισμένες & καταπονημένες θηλές ή αν θέλει να αποθηκεύσει γάλα για μελλοντική χρήση.

Η χρήση του θηλάστρου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ροής του γάλακτος, να προωθήσει τη συνεχή παραγωγή και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας του παιδιού, αφού έχει την ευκαιρία να ταϊστεί και από άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο μπαμπάς, τα αδέρφια ή οι παππούδες του.

Η επιλογή μεταξύ χειροκίνητου και ηλεκτρικού θηλαστρού εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Και τα δύο είδη θηλαστρών έχουν τα πλεονεκτήματά τους, και η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τον προϋπολογισμό σας και τον τρόπο ζωής σας. Εδώ είναι μερικά σημεία για κάθε τύπο θηλάστρου:

Χειροκίνητο θήλαστρο:

Είναι φορητό και ελαφρύ, εύκολο να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί χωρίς να χρειάζεται ρεύμα. Σίγουρα, είναι πιο οικονομικό σε σχέση με τα ηλεκτρικά μοντέλα, όμως απαιτεί περισσότερη φυσική προσπάθεια και χρόνο. Ιδανικό για μαμάδες που έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους και μικρότερο budget να διαθέσουν.

Ηλεκτρικό θήλαστρο:

Αυξάνει την ευκολία και την άνεση χρήσης, καθώς λειτουργεί αυτόματα με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου. Είναι κατάλληλο για μακροχρόνια και συχνή χρήση, αλλά και για μητέρες που επιστρέφουν στην εργασία και χρειάζονται γρήγορο, αυτόματο και αποτελεσματικό θηλασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι αρκετά πιο ακριβό από τα χειροκίνητα μοντέλα και σίγουρα, απαιτεί πρόσβαση σε ηλεκτρική πρίζα, μετά από κάποιες ώρες χρήσης.

Επίσης, κάποιες μητέρες επιλέγουν να έχουν και τα δύο, χρησιμοποιώντας το χειροκίνητο για καθημερινή χρήση και το ηλεκτρικό για περιστασιακές καταστάσεις. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με τον παιδίατρό σας ή με ειδικό σε θέματα θηλασμού για περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη.

Ναι, το θήλαστρο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος σε μια μητέρα. Η συχνή και αποτελεσματική θηλάση είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος.

Το θήλαστρο επιτρέπει στη μητέρα να ταΐζει το μωρό της με μητρικό γάλα, ακόμη και όταν δεν είναι σε θέση να βρίσκεται απευθείας κοντά του. Η συχνή θηλάση, είτε με το μωρό είτε με τη χρήση θηλάστρου, ενημερώνει το σώμα ότι χρειάζεται να παράγει περισσότερο γάλα.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα θήλαστρο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη χρήση του. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παραγωγή γάλακτος ή έχετε ανησυχίες, προτείνεται να συνομιλήσετε με έναν ειδικό σε θηλασμό, όπως έναν λατρευτικό σύμβουλο γαλουχίας ή έναν παιδίατρο. Αυτοί μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη για τη βελτίωση της παραγωγής γάλακτος.

Ο ομαλός απογαλακτισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία η μητέρα σταδιακά σταματά να θηλάζει το μωρό της ή να αποσύρει το γάλα από τη διατροφή του παιδιού. Η χρήση θηλάστρου μπορεί να βοηθήσει στον ομαλό απογαλακτισμό με διάφορους τρόπους, όπως η σταδιακή μείωση, όπου στην ουσία επιτρέπει στη μητέρα να μειώσει σταδιακά τον χρόνο ή τη συχνότητα της θηλάσεως, δίνοντας στο μωρό την ευκαιρία να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Επίσης, το γάλα που συλλέγεται με θήλαστρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις τροφές του μωρού, επιτρέποντας τη σταδιακή μετάβαση από τη θηλαστική τροφή σε άλλες μορφές διατροφής, ενώ παράλληλα ο ομαλός απογαλακτισμός επιτρέπει στον πατέρα ή σε άλλα μέλη της οικογένειας να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα του παιδιού, ενισχύοντας τις σχέσεις.

Τέλος, η χρήση θηλάστρου μπορεί να βοηθήσει στη διακοπή της θηλάσεως χωρίς να προκαλεί το ίδιο επίπονο αίσθημα που μπορεί να προκύψει από την απότομη διακοπή.