Χτένες/Βούρτσες/Ψαλιδάκια Μωρού

Μετατρέψτε την περιποίηση του μωρού σας σε μια ευχάριστη εμπειρία με τη συλλογή από χτένες, βούρτσες και ψαλίδια, τα οποία θα βρείτε εδώ σε αυτή τη σελίδα.

Η γκάμα μας περιλαμβάνει είδη τα οποία είναι απαραίτητα για τα ευαίσθητα μαλλιά, αλλά και το δέρμα του μωρού σας. Επιλέξτε τα καλύτερα εργαλεία περιποίησης με βάση τις προτιμήσεις σας, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως το υλικό, ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Κάντε την έρευνα σας, διαβάστε τις πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες και προχωρήστε εύκολα και πάντα με ασφάλεια συναλλαγών στις αγορές σας.

Ταξινόμηση κατά
29 προιόντα
Επιλογή

PRIMAMMA Ψαλιδάκι Μωρού Ασφαλείας

Επιλογή

PRIMAMMA Βρεφικός Νυχοκόπτης Ασφαλείας

Επιλογή

NUK Ψαλιδάκι Μωρού Ασφαλείας

Επιλογή

NUK Σετ Βούρτσα - Χτένα Από Φυσική Τρίχα

NUK Βρεφικός Νυχοκόπτης Ασφαλείας

KIKKA BOO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα & Χτένα Μαλλιών Savanna Mint

KIKKA BOO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα & Χτένα Μαλλιών Savanna Blue

KIOKIDS Βρεφικό Σετ Περιποίησης Μπάνιου Με Θήκη Blue (0+ μηνών)

KIOKIDS Βρεφικό Σετ Περιποίησης Μπάνιου Με Θήκη Pink (0+ μηνών)

KIKKA BOO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα & Χτένα Μαλλιών Savanna Pink

CHICCO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα Και Χτένα Safe Blue (0+ μηνών)

CHICCO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα Και Χτένα Safe Pink (0+ μηνών)

CHICCO Ψαλιδάκι Ασφαλείας Μωρού Blue (0+ μηνών)

CHICCO Ψαλιδάκι Ασφαλείας Μωρού Pink (0+ μηνών)

BABYONO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα Και Χτένα Baby Pink (0+μηνών)

BABYONO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα Και Χτένα Baby Mint (0+μηνών)

BABYONO Βρεφική Βούρτσα Με Φυσική Τρίχα Και Χτένα Baby Blue (0+μηνών)

BABYONO Σετ Περιποίησης Νυχιών Μωρού Με Θήκη White (0+ μηνών)

BABYONO Σετ Περιποίησης Νυχιών Μωρού Με Θήκη Mint (0+ μηνών)

JUST BABY Ηλεκτρική Λίμα Νυχιών Μωρού (3+ μηνών)

1
2

Συχνές Ερωτήσεις

Η περικοπή των νυχιών του μωρού είναι σημαντική για την υγεία και την άνεσή του. Τα νυχάκια του μωρού μακραίνουν γρήγορα και γίνονται πολύ αιχμηρά, και εάν δεν κοπούν κατάλληλα, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Η περικοπή των νυχιών του μωρού μπορεί να ξεκινήσει από τη γέννηση, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια του μωρού. Συνήθως, πολλοί γονείς αρχίζουν να κόβουν τα νυχάκια του μωρού τους από τα πρώτες κιόλας εβδομάδες ζωής του. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μικρό και ασφαλές ψαλίδι ή νυχοκόπτη, για να αποφύγετε τον κίνδυνο τραυματισμού του μωρού. Επίσης, μπορείτε να κόβετε τα νύχια του μωρού ενώ κοιμάται ή μετά από το μπάνιο, όταν είναι πιο μαλακά.

Καθώς το μωρό μεγαλώνει, μπορεί να χρειάζεται συχνότερα κόψιμο των νυχιών, ανάλογα με την ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών του και την ενεργητικότητα του. Στη γενική τους πλειονότητα, τα νύχια των μωρών πρέπει να κόβονται τακτικά και να διατηρούνται σε μικρό μήκος για την ασφάλεια και την άνεσή τους.

Η επιλογή μεταξύ ψαλιδιού και νυχοκόπτη εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και την άνεση σας, κατά τη διαδικασία κοπής των νυχιών του μωρού σας.

Σε γενικές γραμμές, τα ψαλίδια είναι συνήθως πιο εύχρηστα και εύκολα στη χρήση για πολλούς γονείς, ενώ μπορούν να προσφέρουν καλύτερο έλεγχο, κατά την κοπή των νυχιών. Στην περίπτωση αυτή, επιλέξτε μικρά και ασφαλή ψαλίδια με στρογγυλεμένες άκρες, για να αποφύγετε τον κίνδυνο τραυματισμού. Τέλος, ελέγξτε τη φωτεινότητα του δωματίου, για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να δείτε καλά τα νύχια του μωρού.

Από την άλλη, οι νυχοκόπτες μπορεί να είναι καλή επιλογή, εάν δυσκολεύεστε με τη χρήση του ψαλιδιού. Μερικοί γονείς τους θεωρούν πιο ασφαλής επιλογή, γιατί δεν απαιτούν τη χρήση των χεριών τους κοντά στα νύχια του μωρού. Σε αυτή την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι ο νυχοκόπτης είναι κατάλληλος για την ηλικία του μωρού σας και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Όποια επιλογή και αν κάνετε, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, κατά την κοπή των νυχιών του μωρού σας. Πάντα αποφεύγετε να κόβετε τα νύχια του μωρού όταν είναι ξύπνιο ή ανήσυχο, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Η βρεφική βούρτσα χρησιμοποιείται συνήθως από τη γέννηση του μωρού και μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Η χρήση της βρεφικής βούρτσας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την περιποίηση του τριχωτού του μωρού και για την απαλή αφαίρεση της πιθανής τριχόπτωσης στο κεφάλι του.

Από τη γέννηση, το μωρό σας μπορεί να έχει απαλά μαλλιά που ενδέχεται να χρειάζονται ελαφριά καθαριότητα και διαχείριση. Η βρεφική βούρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει τυχόν προβλήματα τριχόπτωσης στο κεφάλι του μωρού, καθώς επίσης και για το απαλό μασάζ του τριχωτού της κεφαλής.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, η βρεφική βούρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλή αφαίρεση τυχόν ξηρών νιφάδων δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη βρεφική βούρτσα με απαλή κίνηση και να αποφεύγετε την υπερβολική πίεση στο δέρμα του μωρού. Αντί για πλαστικές τρίχες, μπορείτε να επιλέξετε μια βρεφική βούρτσα με μαλακές φυσικές τρίχες, οι οποίες είναι πιο απαλές στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

Και οι δύο τύποι βρεφικών βουρτσών έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αλλά η επιλογή μεταξύ φυσικής και συνθετικής τρίχας εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

Η βούρτσα με φυσική τρίχα είναι απαλή στο δέρμα του μωρού και δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κατά τη χρήση. Επίσης, αποτελείται από 100% φυσικές τρίχες, αποφεύγοντας έτσι την επαφή με συνθετικές τρίχες. Βέβαια, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η φυσική τρίχα μπορεί να είναι λιγότερο ανθεκτική στον χρόνο και απαιτεί περισσότερη συντήρηση και τακτικό καθαρισμό, για την αποφυγή υγρασίας ή μούχλας.

Αναφορικά με τις βούρτσες με συνθετική τρίχα, μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές στη χρήση και να προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τη φυσική τρίχα, όμως σίγουρα δεν παρέχουν την ίδια αίσθηση απαλότητας όπως η φυσική τρίχα. Εμείς στα Stamatis Bebe, επιλέγουμε να διαθέτουμε βούρτσες αποκλειστικά με φυσική τρίχα.