Μασητικά για Μωρά

Μεγάλη ποικιλία σε μασητικά και κρίκους οδοντοφυΐας, που ανακουφίζουν τα μωράκια από τους πόνους των ούλων, καθώς και τροφοδότες σιλικόνης ή με δίχτυ.

Σε αυτή τη σελίδα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια ποικιλία σχημάτων και υφών, τα μασητικά τα οποία είναι σχεδιασμένα για ένα ασφαλές μάσημα. Διαλέξτε το χρώμα που σας αρέσει περισσότερο και δώστε προσοχή στο για ποια ηλικία είναι κατάλληλα. Επιλέξτε το κατάστημα μας για να κάνετε τις πιο εύκολες, οικονομικές και με ασφάλεια αγορές για το μωρό σας.

Ταξινόμηση κατά
6 προιόντα

Συχνές Ερωτήσεις

Ο πόνος στα δόντια του μωρού μπορεί να διαρκέσει για διάφορες περιόδους, αλλά η διάρκεια αυτή είναι διαφορετική για κάθε παιδί. Η ανάπτυξη των δοντιών είναι μια φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει σε διάφορες φάσεις, αρχίζοντας συνήθως γύρω στον 6ο μήνα της ζωής.

Ο πόνος στα δόντια μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή εβδομάδες κάθε φορά που ένα νέο δόντι ετοιμάζεται να βγει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει διάφορα συμπτώματα πόνου στα δόντια, όπως ερεθισμός των ούλων, κοκκίνισμα και πρήξιμο των ούλων, έκκριση περισσότερου σάλιου, ενώ το βρέφος ενδέχεται να είναι πιο νευρικό.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι η διάρκεια και η ένταση του πόνου στα δόντια μπορεί να ποικίλουν από παιδί σε παιδί. Ορισμένα παιδιά μπορεί να περνούν από αυτήν τη φάση χωρίς σοβαρά προβλήματα, ενώ άλλα μπορεί να εμφανίσουν περισσότερα συμπτώματα και δυσκολίες. Σε περίπτωση ανησυχίας ή αν διαρκεί για πολύ καιρό, καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας.

Η εμφάνιση και η ανάπτυξη των πρώτων δοντιών είναι μια φυσιολογική διαδικασία που ποικίλλει ανάλογα με το παιδί. Υπάρχουν όμως ορισμένα συμπτώματα που μπορείτε να παρατηρήσετε και που υποδηλώνουν ότι το μωρό σας ετοιμάζεται να βγάλει τα πρώτα του δόντια.

Κάποια από αυτά τα συμπτώματα είναι τα ερεθισμένα και κόκκινα ούλα, έκκριση περισσότερου σάλιου από το συνηθισμένο, ενώ το μωράκι ενδέχεται να είναι νευρικό και αρκετά ευαίσθητο. Επιπλέον, το μωρό ενδέχεται να αρχίσει να μασάει σκληρά αντικείμενα, όπως τα δάχτυλά του ή τα μασητικά παιχνίδια του, για να ανακουφίσει τον πόνο. Τέλος, συνήθως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ανάπτυξης των δοντιών, το μωρό υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύεται να τρώει και να πίνει.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα παραπάνω σημεία μπορεί να εμφανιστούν πριν από την εμφάνιση του πρώτου δοντιού και μπορείτε να παρατηρήσετε έναν ή παραπάνω συνδυασμούς αυτών των συμπτωμάτων. Ο παιδίατρός σας μπορεί να σας παρέχει περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τον πόνο στα δόντια του μωρού σας και τον τρόπο ανακούφισής του.

Η ανακούφιση του μωρού από τον πόνο των δοντιών μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους. Μία λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι τα μασητικά αντικείμενα, που σίγουρα θα ανακουφίσουν το μωρό σας από τις ενοχλήσεις των ούλων.

Επιπλέον, υπάρχουν στην αγορά μασητικά που περιέχουν αποστειρωμένο νεράκι και διατηρώντας τα στο ψυγείο, αποτελούν μια ιδανική λύση που δροσίζει άμεσα και καταπραΰνει τους πόνους των ούλων. Επίσης, ένα απαλό μασάζ στα ούλα του μωρού μπορεί να βοηθήσει στον πόνο. Χρησιμοποιήστε το καθαρό δάχτυλό σας ή μία δακτυλική οδοντόβουρτσα σιλικόνης, για να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις.

Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, φυσικά προϊόντα, όπως ο αλόη βέρα ή το εκχύλισμα χαμομηλιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατευνάσουν τον πόνο. Βέβαια, πρώτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον/την παιδίατρό σας πριν τα χρησιμοποιήσετε, προκειμένου να είστε σίγουροι.