Τα 5 Καλύτερα Καρότσια της Αγοράς για το 2024

28/08/2023, 04:59 μ.μ.
Τα 5 Καλύτερα Καρότσια της Αγοράς για το 2024

Και κάπως έτσι, λοιπόν, έχει φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να αγοράσετε ένα καροτσάκι για το μωράκι σας και φανταζόμαστε πως η μόνη ερώτηση που αντηχεί μέσα στο μυαλό σας είναι: Ποιά είναι τα 5 καλύτερα καρότσια της αγοράς για το 2024;

Βέβαια, είμαστε σίγουροι πως με ένα γρήγορο search στο Google, η ερώτηση αυτή όχι μόνο δεν απαντήθηκε με ακρίβεια, αλλά πολύ πιθανόν να γεννήθηκαν και μερικές ακόμη. Για παράδειγμα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι καροτσιών; Καρότσια βόλτας ή καρότσια περιπάτου, καρότσια 2 σε 1, καρότσια 3 σε 1, πολυκαρότσια, καρότσια μπαστούνια και η λίστα συνεχίζεται.

Έπειτα, γνωρίζουμε πως έχετε θέσει ένα συγκεκριμένο budget το οποίο θα θέλατε να διαθέσετε, όμως δεν θα ήταν φανταστικό αν μπορούσατε με το συγκεκριμένο ποσό να αγοράσετε και το καροτσάκι που θα ταίριαζε ιδανικότερα σε εσάς και τις ανάγκες του μωρού σας;

Ναι, έχετε δίκιο και σας καταλαβαίνουμε απόλυτα, αφού όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση!

Λοιπόν, μέσα από αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να σας λύσουμε όλες τις πιθανές απορίες και θα δούμε μαζί τα 5 καλύτερα καρότσια της αγοράς για το 2024!

Παρακάτω, θα βρείτε καρότσια που όχι μόνο εξυπηρετούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά συμβάλλουν στην βέλτιστη ανάπτυξη και άνεση του μωρού σας!

Τι είναι τα καρότσια βόλτας ή αλλιώς καρότσια περιπάτου;

Τα καρότσια βόλτας ή αλλιώς καρότσια περιπάτου είναι απλά, αλλά χρηστικά καρότσια που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες του μωρού για μετακινήσεις και βόλτες. Λίγο πολύ, όλα έχουν τις ίδιες ιδιότητες και εξυπηρετούν τους ίδιους σκοπούς, με προφανείς διαφορές στην ποιότητα των υλικών, το μέγεθος των τροχών ή ακόμη και των αξεσουάρ που τα συνοδεύουν.

Με άλλα λόγια, σχεδόν όλα τα καρότσια περιπάτου διαθέτουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Είναι κατάλληλα από 0 μηνών έως και 3 ετών (15 κιλά).
  2. Διαθέτουν σύστημα Switch, δηλαδή η θέση του καροτσιού είναι αναστρέψιμη, είτε προς το γονιό, είτε προς το δρόμο.
  3. Διαθέτουν ρυθμιζόμενη πλάτη πολλαπλών θέσεων.
  4. Είναι εξοπλισμένα με ποδόφρενο, έτσι ώστε να ακινητοποιείται όταν δεν το χρησιμοποιούμε.
  5. Έχουν αποσπώμενη μπροστινή προστασία.
  6. Διαθέτουν ρυθμιζόμενη κουκούλα, ώστε να προστατεύουμε το μωράκι από τις ακτίνες του ηλίου.
  7. Κλείνουν, συνήθως, εύκολα και με το ένα χέρι.
  8. Τέλος, ανάλογα με την εταιρεία, τα καρότσια περιπάτου περιλαμβάνουν ποδόσακο για το κρύο, τσάντα-αλλαξιέρα για τη μαμά, ποτηροθήκη και κάλυμμα βροχής.

Τι είναι τα καρότσια 2 Σε 1;

Τα καρότσια 2 σε 1 ή αλλιώς πολυκαρότσια 2 σε 1 είναι ο συνδυασμός του βρεφικού καροτσιού με ένα επιπλέον αξεσουάρ, απαραίτητο για την ανάπτυξη του μωρού.

Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες, προκειμένου, να μας διευκολύνουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και πρακτικά, μας προσφέρουν πολυκαρότσια στη θέση των μονών καροτσιών. Καρότσια, δηλαδή, που έρχονται με έξτρα καλαθούνα (πορτ-μπεμπέ), ή έξτρα κάθισμα αυτοκινήτου.

Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι ο συνδυασμός καροτσιού και καλαθούνας (πορτ-μπεμπέ). Βέβαια, όσο ελκυστικό και να ακούγεται, κρύβει και αυτό τα θετικά και τα αρνητικά του.

Θετικά χαρακτηριστικά των καροτσιών 2 σε 1:

  1. Είναι, συνήθως αρκετά οικονομικά, γι΄αυτό που μας προσφέρουν.
  2. Είναι αρκετά εύκολη η μετατροπή της βάσης του καροτσιού, σε αναπαυτική καλαθούνα για το μωρό, με τη χρήση μόνο δύο ιμάντων.
  3. Εξοικονομούμε, αναμφίβολα, χώρο αφού το πολυκαρότσι μας συνδυάζει 2 αντικείμενα σε 1.

Αρνητικά χαρακτηριστικά των καροτσιών 2 σε 1:

  1. Καθώς, η καλαθούνα είναι μετατρεπόμενη, έχει μαλακό πάτο και αυτό μας αποτρέπει από το να την ακουμπήσουμε πάνω σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια για να κοιμηθεί μέσα το μωράκι μας.
  2. Η κλασική καλαθούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έως και τους πρώτους 6 μήνες, σαν κρεβατάκι του μωρού, όπου το κρατάει ζεστό και προστατευμένο, και επιτρέπει στους γονείς να το μεταφέρουν μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτά, το παραπάνω δεν είναι εφικτό στην περίπτωση των καροτσιών 2 σε 1.
  3. Ενδέχεται, τα καρότσια αυτά να έχουν στενότερη θέση καθίσματος και αυτό κατά συνέπεια μπορεί να μειώσει την άνεση του μωρού μέσα σε αυτό. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρω πως αυτό δεν ισχύει πάντα αλλά εξαρτάται από την εταιρεία και τις προδιαγραφές της.

Τι είναι τα καρότσια 3 Σε 1 ή αλλιώς συστήματα μεταφοράς μωρού;

Το καρότσι μωρού 3 σε 1 ή αλλιώς συστήματα μεταφοράς μωρού αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή τόσο για το μωρό αλλά και για τους γονείς του! Συνδυάζουν την απόλυτη άνεση, προστασία και ασφάλεια! Αποτελούνται, συνήθως, από ένα βρεφικό καρότσι, ξεχωριστή καλαθούνα και ένα κάθισμα αυτοκινήτου.

Όπως, προαναφέραμε, η καλαθούνα είναι βασικό αξεσουάρ εώς και τους πρώτους 6 μήνες ενός μωρού. Επιτρέπει στο μωράκι σας να κοιμάται άνετα και σε οριζόντια θέση, αποτελεί το κρεβατάκι του το πρώτο διάστημα και είναι εύκολη η προσαρμογή της πάνω στο σκελετό του καροτσιού! Επιπλέον, το κάθισμα αυτοκινήτου, όχι μόνο προσαρμόζεται εξίσου εύκολα πάνω στο σκελετό του καροτσιού, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί στις βόλτες σας με το αυτοκίνητο, από 0-13 κιλά του μωρού.

Τέλος, ένας ακόμη πιθανός συνδυασμός, είναι τα πιο οικονομικά συστήματα μεταφοράς μωρού, όπου αποτελούνται από καρότσια 2 σε 1 με (ενσωματωμένη καλαθούνα στο βρεφικό καρότσι) και κάθισμα αυτοκινήτου.

Αφού, λοιπόν, τώρα γνωρίζετε τα βασικά και τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών τύπων των καροτσιών, πάμε να δούμε ποιά είναι τα 5 καλύτερα καρότσια της αγοράς για το 2024!

1. INGLESINA Καρότσι Quid²

inglesina-karotsi-peripatou-quid

Ανακαλύψτε το Quid², το πρωτοποριακό καρότσι βόλτας και περιπάτου από την Inglesina, με κομψό Ιταλικό design, που απευθύνεται σε παιδιά από τη γέννηση έως τα 4-5 έτη (0-22 κιλά). Το Quid² ενσαρκώνει την άνεση και την πρακτικότητα, μετατρέποντας κάθε βόλτα σε μία ανέμελη εμπειρία.

Εξαιρετικά ελαφρύ και παράλληλα ευέλικτο, το Quid² είναι το τέλειο καρότσι μωρού για ταξίδια, ακόμα και με αεροπλάνο. Η μοναδική του δυνατότητα να ανοίγει και να κλείνει με ένα μόνο χέρι, καθώς και η δυνατότητα να παραμένει όρθιο όταν είναι κλειστό, αποδεικνύει πόσο βολικό είναι για τους γονείς.

Η ανθεκτική κατασκευή του με ρουλεμάν τροχούς και αναρτήσεις στους εμπρόσθιους τροχούς, προσφέρει ασύγκριτη οδική αίσθηση. Με διαστάσεις που δεν υπερβαίνουν μία βαλίτσα καμπίνας όταν είναι κλειστό, το Quid² χωρά ακόμη και στο πιο μικρό πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου πόλης.

Το πακέτο του Quid² περιλαμβάνει επίσης ένα αδιάβροχο κάλυμμα, για να είναι το μωρό σας προστατευμένο ακόμα και στις βροχερές μέρες. Με ρυθμιζόμενη πλάτη, μεγάλη κουκούλα για προστασία από τον ήλιο, ελαστικούς τροχούς και μεγάλο καλάθι, το Quid² προσφέρει τη μέγιστη άνεση και λειτουργικότητα.

2. BEBE STARS Καρότσι Nammos Ocean

Bebe Stars Πολυκαρότσι ή σύστημα μεταφοράς 3σε1 που προσαρμόζεται στις ανάγκες του βρέφους! Περιλαμβάνει πορτ-μπεμπέ, κάθισμα αυτοκινήτου, τσάντα, ποτηροθήκη, ποδόσακο κ.α

Ανακαλύψτε το εντυπωσιακό καρότσι Nammos από την Bebe Stars, μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί στην καινοτομία και την ποιότητα. Βραβευμένο για τον σχεδιασμό του, το Nammos είναι ελαφρύ, ευέλικτο και ιδανικό για κάθε βόλτα με το μωράκι σας.

Μελετημένο στην κάθε του λεπτομέρεια, το Nammos συνδυάζει τέλεια το στυλ με την άνεση του μωρού και την πρακτικότητα των γονέων. Όταν δε χρησιμοποιείται, κλείνει εύκολα και γίνεται αρκετά συμπαγές για να χωράει στο πορτμπαγκάζ.

Το πακέτο περιλαμβάνει πολλά αξεσουάρ όπως ποδόσακο, κουνουπιέρα, αδιάβροχο, ποτηροθήκη με θέση για smartphone και μια ευρύχωρη τσάντα για τη μαμά, καθιστώντας το ιδανικό για παιδιά από 0 έως 36 μηνών.

Διαθέτει ανατομικό σχεδιασμό με σκελετό αλουμινίου, εύκολη αναδίπλωση και άνοιγμα, εργονομική χειρολαβή, πολυτελείς λεπτομέρειες και XL τέντα με Anti-UV προστασία. Επίσης, η θέση είναι αναστρέψιμη και έχει ρυθμιζόμενη πλάτη και υποπόδιο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ανθεκτικούς τροχούς με επίστρωση PU, αναρτήσεις για μέγιστη απορρόφηση κραδασμών και ένα σύστημα που διευκολύνει την προσπάθεια ώθησης του καροτσιού, ακόμη και σε ανισόπεδα σημεία, κατά 30%.

Το Nammos δεν είναι απλά ένα καρότσι, αλλά ένας σύντροφος στις καθημερινές σας βόλτες, προσφέροντας άνεση, ασφάλεια και στυλ.

3. INGLESINA Καρότσι Electa

inglesina-karotsi-peripatou-electa

Με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το καρότσι βόλτας Electa της Inglesina, που αναδεικνύει την άριστη Ιταλική αισθητική σχεδίασης. Κατασκευασμένο για να συνοδεύει την οικογένεια σας από την πρώτη ημέρα του μωρού έως τα 4 του χρόνια, το Electa είναι η ιδανική λύση για κάθε εξόρμηση.

Αυτό το καρότσι διακρίνεται για το ελαφρύ του βάρος και την ευκολία μεταφοράς, καθιστώντας τις μετακινήσεις σας απλές, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών ή οι σκάλες. Όταν διπλώνεται, το Electa γίνεται τόσο συμπαγές σαν να είναι μία βαλίτσα καμπίνας, χωράει άνετα σε κάθε πορτ-μπαγκάζ και μεταφέρεται χωρίς κόπο.

Το κάθισμα είναι ευρύχωρο και διαθέτει επεκτεινόμενη κουκούλα για τη μέγιστη προστασία του παιδιού σας από τις ακτίνες του ήλιου. Η κουκούλα έχει προστασία UV (UPF50+) και διαπνέον ένθετο για άριστο εξαερισμό. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται αξεσουάρ όπως ποδόσακος, ποτηροθήκη και κάλυμμα βροχής για να είστε πάντα προετοιμασμένοι.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Electa δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη: εξαιρετικά εύκολο στο χειρισμό, διαθέτει αναστρέψιμο κάθισμα, πλήρη ανάκλιση πλάτης και ρυθμιζόμενο υποπόδιο, εγγυώμενο την άνεση και την ασφάλεια του παιδιού σας.

4. INGLESINA Καρότσι 3 Σε 1 Aptica System Quattro Darwin i-Size

Inglesina πολυκαρότσι ή σύστημα μεταφοράς 3σε1 που περιλαμβάνει πορτ-μπεμπέ, κάθισμα αυτοκινήτου, βάση, ποτηροθήκη, ποδόσακο κ.α

Το Inglesina Aptica Quattro System 3 σε 1 με κάθισμα Darwin i-size είναι μέσα στα καλύτερα καρότσια που κυκλοφορούν στην αγορά. Ένα καρότσι που έχει όλα όσα ψάχνει ένας γονιός για το παιδί του: ασφάλεια, ανθεκτικότητα, στυλ.

Σχεδιασμένο με λεπτομέρεια και φροντίδα, το καρότσι 3 σε 1 της Inglesina συνδυάζει αριστοτεχνικά την αισθητική με την πρακτικότητα. Από τα πολυτελή υφάσματα και τα λαμπερά φινιρίσματα μέχρι τον εξελιγμένο σχεδιασμό του σκελετού του, αυτό το καρότσι είναι φτιαγμένο για να διαρκεί.

Η απόλυτη πολυλειτουργικότητά του και η ευελιξία του επιτρέπει την άνετη χρήση από τη γέννηση του μωρού μέχρι την ηλικία των 4 ετών, δηλαδή η χρήση του καθίσματος αυτοκινήτου αρχικά, μετά η χρήση του πορτ-μπεμπέ και τέλος, του καροτσιού περιπάτου. Το Comfort Cover κάλυμμά του εξασφαλίζει την άνεση του παιδιού σε κάθε εποχή, ενώ το εργονομικό και ανακλινόμενο κάθισμα εγγυάται τη σωστή στήριξη και την άνεση.

Εύκολο στο άνοιγμα, το κλείσιμο και τη μεταφορά, το Inglesina Aptica Quattro System είναι ιδανικό για γονείς που αναζητούν ένα καρότσι που να συνδυάζει την κομψότητα με την πρακτικότητα. Οι αναρτήσεις και τα ρουλεμάν των τροχών εξασφαλίζουν μια ομαλή και ασφαλή διαδρομή σε κάθε τύπο εδάφους.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ποδόσακο, ποτηροθήκη, ρυθμιζόμενο υποπόδιο, ρύθμιση του ύψους της χειρολαβής σε 4 θέσεις και σκελετό που μπορεί να τοποθετηθεί άνετα ακόμη και στο πιο μικρό πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου πόλης. Το κατώτερο μέρος της βάσης διαθέτει ένα μοχλό που ανοίγει και κλείνει και επιτρέπει να ρυθμίζετε τη ροή του αέρα και την εσωτερική θερμοκρασία του πορτ-μπεμπέ για την αποτροπή του σχηματισμού υγρασίας.

5. INGLESINA Καρότσι 3 Σε 1 Electa Quattro Darwin i-Size

Inglesina πολυκαρότσι ή σύστημα μεταφοράς 3σε1 που περιλαμβάνει πορτ-μπεμπέ, κάθισμα αυτοκινήτου, βάση, ποτηροθήκη, ποδόσακο κ.α

Το Inglesina Electa Quattro System, ένα καρότσι 3 σε 1 με κάθισμα Darwin i-size, αποτελεί την απόλυτη λύση στη μεταφορά του νεογέννητου μωρού σας, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια από τη γέννηση έως και την ηλικία των 4 ετών. Το πρωτοποριακό σχέδιο του συνδυάζει τρεις βασικές λειτουργίες: το "αυγό"-ρηλάξ κάθισμα αυτοκινήτου για ασφαλείς μεταφορές από το μαιευτήριο και ταξίδια με το όχημα από 0 έως 12 μήνες, το πορτ-μπεμπέ με άνετο στρωματάκι ύπνου για βρέφη από 0 έως 6 μηνών και το κάθισμα καροτσιού για παιδιά από 6 μήνες έως 4 ετών.

Ο σκελετός είναι εξαιρετικά ελαφρύς και compact, γεγονός που διευκολύνει τη μεταφορά του σε κάθε περίσταση, είτε ανεβαίνοντας σκάλες, είτε χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα μεταφοράς. Κλειστό, ο σκελετός του έχει τις διαστάσεις μίας βαλίτσας καμπίνας, καθιστώντας το ιδανικό ακόμη και για τα πιο μικρά πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων.

Το πακέτο περιλαμβάνει ποδόσακο, ποτηροθήκη, και βάση σπιτιού για το πορτ-μπεμπέ, προσφέροντας πληρότητα και άνεση σε κάθε εξόρμηση. Με τεχνικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν επεκτεινόμενη κουκούλα για προστασία από τον ήλιο, ανατομικό στρώμα στο πορτ-μπεμπέ και την εγκεκριμένη ασφάλεια του καθίσματος αυτοκινήτου Darwin σύμφωνα με το πρότυπο ECE R129 i-Size, το Electa Quattro System είναι σχεδιασμένο για να εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση για το παιδί σας.

Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα καρότσι που είναι βραβευμένο στα Gold Mother & Baby Awards 2021.

Και κάπως έτσι, σας παραθέσαμε, σύμφωνα με τα 42 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο των βρεφικών ειδών, τα 5 καλύτερα καρότσια της αγοράς για το 2024!

xoxo, StamatisBebe