Πώς Απασχολώ Ένα Μωρό 3 Μηνών - 4 Μοναδικές Δραστηριότητες

02/02/2024, 06:20 π.μ.
Πώς Απασχολώ Ένα Μωρό 3 Μηνών - 4 Μοναδικές Δραστηριότητες

Η υποδοχή ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι πάντα ένα υπέροχο δώρο, η φροντίδα βέβαια ενός μωρού 3 μηνών μπορεί να παρουσιάσει τις δικές της προκλήσεις.

Είναι μια τρυφερή ηλικία κατά την οποία, τα μωρά αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους και η απασχόλησή τους είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους. Όσο εσείς ως γονείς περνάτε χρόνο μαζί τους και τους δείχνετε την αγάπη σας, τόσο καλύτερα θα αναπτυχθούν!

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε παρέα 4 μοναδικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να απασχολήσετε το μωρό σας σε ηλικία 3 μηνών, προωθώντας την ανάπτυξη αλλά και την περιέργεια για το κόσμο γύρω του.

1. Η πρώτη επαφή του νεογέννητου με τον κόσμο!

Η πρώτη δραστηριότητα που θα σας παραθέσουμε είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της δύναμης του λαιμού και του άνω μέρους του σώματος του μωρού σας. Είναι μια καλή δραστηριότητα καθώς βρίσκεται στην ηλικία κατά την οποία αρχίζει να στρίβει το κεφάλι του και να μετακινεί σιγά σιγά το σώμα του.

Μπορείτε πολύ εύκολα να απλώσετε μια μαλακή κουβέρτα στο πάτωμα και να τοποθετήσετε το μωρό σας στην κοιλιά του για μικρά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λίγα λεπτά είναι αρκετά ώστε να μην κουράζεται και το μωρό.

Για να το κάνετε πιο ελκυστικό, περιβάλλετε το με πολύχρωμα παιχνίδια, μαλακές υφές ή ακόμη και έναν καθρέφτη, ο οποίος είναι ασφαλής για τα μωρά. Αυτό όχι μόνο ενθαρρύνει τη σωματική ανάπτυξη, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των οπτικών και απτικών αισθήσεων τους.

Μπορείτε να βρείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας το βρεφικό παιχνίδι σε σχήμα πεταλούδας της εταιρείας CHICCO (κατάλληλο για 3 έως και 24 μηνών).

Τέλος, μια ακόμα πρότασή μας είναι να αγοράσετε κάτι πιο εντυπωσιακό όπως το χαλάκι δραστηριοτήτων Piano Pink της εταιρείας KIKKA BOO. Είναι κατάλληλο για την ηλικία αλλά και για πιο μετά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ενθαρρύνουν το παιχνίδι του μωρού και να ενισχύουν τους μύες της κεφαλής και του λαιμού.

Μπείτε λοιπόν άμεσα στην ιστοσελίδα μας, για να βρείτε τα παιχνίδια και τα βρεφικά γυμναστήρια που σας αρέσουν περισσότερο και είναι ιδανικά για τον προϋπολογισμό σας!

2. Αισθητηριακή εξερεύνηση νεογέννητου με παιχνίδια υφής

Τα μωρά έλκονται, από τη φύση τους, από διαφορετικές υφές και η παροχή ποικίλων απτικών εμπειριών μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική όσο και ωφέλιμη. Προσφέρετε στο μωρό σας παιχνίδια με διαφορετικές υφές, όπως μαλακά υφάσματα, υλικά που τσαλακώνουν ή λείες επιφάνειες.

Επιτρέψτε του να πιάσει, να αγγίξει και να εξερευνήσει αυτά τα παιχνίδια, προωθώντας την ανάπτυξη των αισθήσεων και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.

Προσοχή όμως να βεβαιώνεστε πάντα ότι τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία του και δεν περιέχουν μικρά μέρη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού ή κάποιας αλλεργικής αντίδρασης.

3. Χαλαρή μουσική κατάλληλη και για νανουρίσματα

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλετε απαλή, χαλαρωτική μουσική και να κρατήσετε το μωρό στην αγκαλιά σας ή μέσα στη κούνια του. Το μωράκι σας θα απολαύσει την ηρεμία την οποία θα του χαρίσετε με τις απαλές κινήσεις που θα κάνετε.

Το να εκπαιδεύσετε το μωρό σας στην καταπραϋντική μουσική και στα απαλά νανουρίσματα μπορεί να έχει ηρεμιστική επίδραση και να προάγει σημαντικά την ακουστική ανάπτυξη του περισσότερο.

Δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής με απαλές μελωδίες ή παιδικά τραγουδάκια και αναπαράγετε τα στο παρασκήνιο, ενώ το μωρό σας ασχολείται και με διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να δεθείτε με το μικρό σας μέσω του τραγουδιού ή του σιγοτραγουδιού.

Επιλέξτε μουσική με αργό ρυθμό και μελωδικούς τόνους για να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο περιβάλλον, βοηθώντας το μωρό σας να χαλαρώσει και να απολαύσει την ακουστική διέγερση.

Επίσης, είναι πολύ καλό να μάθετε στο μωρό σας και να κοιμάται με ήρεμους ήχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό είναι οι λευκοί ήχοι. Βρείτε τη μουσική αλεπουδίτσα της Chicco η οποία γίνεται και φωτάκι νυκτός. Παράγει ήχους της φύσης, συνοδεύοντας το μωρό κατά τις πρώτες στιγμές του ύπνου και δημιουργώντας μια γαλήνια και καθησυχαστική ατμόσφαιρα!

4. Το παιχνίδι με τον καθρέφτη για μωρά

Μια τελευταία ιδέα που μπορούμε να δώσουμε είναι το γνωστό “Mirror Mirror on the Wall”.

Τα μωρά χαίρονται από τα οικεία πρόσωπα και ένας ασφαλής για τα μωρά καθρέφτης μπορεί να προσφέρει ατελείωτη ψυχαγωγία.

Τοποθετήστε έναν μεγάλο, άθραυστο καθρέφτη μπροστά από το μωρό σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εξασφαλίζοντας ότι μπορεί να βλέπει το είδωλό του. Κάντε αστείες γκριμάτσες, μιλήστε τους ή ενθαρρύνετε τα να απλώσουν το χέρι τους και να αγγίξουν τον καθρέφτη.

Αυτή η δραστηριότητα όχι μόνο διασκεδάζει αλλά και υποστηρίζει την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, επιτρέποντας στο μωρό σας να συνδεθεί με το είδωλό του!

Με μια ανακεφαλαίωση

Η ενασχόληση ενός μωρού 3 μηνών με εύκολες δραστηριότητες είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να υποστηρίξετε τη συνολική ανάπτυξή του σωστά.

Το παιχνίδι με την κοιλιά, η εξερεύνηση των αισθήσεων, η απαλή μουσική και το παιχνίδι με τον καθρέφτη προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που διεγείρουν διάφορες αισθήσεις και ενθαρρύνουν τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Δώστε πάντα προτεραιότητα στην ασφάλεια μέσα από την επίβλεψή σας, κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, για να εξασφαλίσετε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία για το μικρό σας!

xoxo, StamatisBebe