Λίστα Εγκύου Για Μαιευτήριο: 30+ Απαραίτητα Προϊόντα

01/09/2023, 09:00 μ.μ.
Λίστα Εγκύου Για Μαιευτήριο: 30+ Απαραίτητα Προϊόντα

Πριν αποκαλύψουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη λίστα εγκύου ας αναλογιστούμε το εξής: Επί πόσους μήνες σκεφτόσουν αυτήν την διαδρομή και πόσες φορές έκανες εικόνα καρέ-καρέ την διαδικασία γέννησης του μωρού σου; Εκείνο το λεπτό που θα καταλάβεις πως η στιγμή που περίμενες εδώ και 9 μήνες είναι επιτέλους εδώ! Που θα μπεις στο αυτοκίνητο με τον άντρα των ονείρων σου και θα κατευθυνθείτε προς το μαιευτήριο, πλημμυρισμένοι από χαρά, αγωνία και ανυπομονησία για να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας!

Είμαστε σίγουρες πως όλες αυτές οι σκέψεις έχουν γεμίσει τις ώρες σου τους τελευταίους μήνες , όμως κατά πόσο είσαι ουσιαστικά οργανωμένη για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες 3-4 μέρες στο μαιευτήριο;

⦁ Έχεις ετοιμάσει την λίστα για το μαιευτήριο;

⦁ Έχεις προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα προϊόντα;

⦁ Έχεις κατεβάσει από το πατάρι την αγαπημένη σου βαλίτσα και την έχεις γεμίσει με όλα όσα θα χρειαστείς;

Αν όχι, βρες παρακάτω τα πιο #βασικά προϊόντα , τα πιο #χρήσιμα tips και τις πιο θερμές ευχές για εκείνη την μοναδική στιγμη!

Λίστα Εγκύου για Μαιευτήριο Κατηγορία #1 : Προίκα Μωρού – Λευκά Είδη

Σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού , θα χρειαστεί να μείνεις στο μαιευτήριο για περίπου 3 ημέρες, ενώ σε περίπτωση καισαρικής 4 ημέρες. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα σου προτείνουμε να προμηθευτείς σίγουρα τα εξής:

StamatisBebeTip: Τα φορμάκια μπορούν να είναι ό,τι χρώμα και σχέδιο σου φτιάχνουν την διάθεση και όσο λεπτά ή ζεστά προστάζει η εποχή.

StamatisBebeTip: Εάν το μωράκι σου έρθει στον κόσμο εποχή που κάνει κρύο, τότε προτίμησε κουβερτούλες αγκαλιάς χειμερινές και αρκετά χουχουλιάρικες.

  • Πέντε πάνες φανελένιες ή πικέ.

StamatisBebeTip: Το ίδιο ισχύει και για τις πάνες του μωρού σου. Προσοχή στα υφάσματα και στην ζεστασιά που προσφέρουν.

Λίστα Εγκύου για Μαιευτήριο Κατηγορία #2 : Αξεσουάρ Μπάνιου

Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις όλα τα αξεσουάρ, τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα για τις πρώτες ημέρες περιποίησης και φροντίδας του μωρού σου.

Λίστα Εγκύου για Μαιευτήριο Κατηγορία #3 : Είδη Βρεφανάπτυξης

Ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου και εποχής , τις πρώτες μέρες στη λίστα μαιευτηρίου σου σίγουρα θα πρέπει να προσθέσεις και τα πρώτα αξεσουάρ φαγητού του μωρού σου.

StamatisBebeTip: Εδώ θα μπορούσες να επιλέξεις είτε δύο μικρά μπουκάλια, είτε ένα μικρό και ένα μεγάλο. Αρχικά καλό θα ήταν να δοκιμάσεις τι βολεύει περισσότερο εσένα και κυρίως το μωράκι σου και να καταλήξεις σε αυτό που σας ταιριάζει πιο πολύ.

Λίστα Εγκύου για Μαιευτήριο Κατηγορία #4 : Για Τη Μαμά

Μπορεί αυτή τη φορά η βαλίτσα σου να μην γεμίσει με τα αγαπημένα σου τζιν ή τα ψηλά σου πέδιλα αλλά δεν θα αργήσει η στιγμή που γεμάτη περηφάνεια θα μπεις ξανά στα πιο όμορφα κομμάτια της ντουλάπας σου, αφού έρευνες έχουν δείξει πως η μήτρα δεν χρειάζεται πάνω από 20 – 30 μέρες για να αρχίσει να επανέρχεται στο φυσιολογικό της μέγεθος. Μέχρι τότε, λοιπόν, έχουμε ετοιμάσει τη δικιά σου λίστα μαιευτηρίου.

StamatisBebeTip: Εδώ θα σου προτείναμε το θήλαστρο να το αγοράσεις σε δεύτερο χρόνο, κάθως δεν καταφέρνουν όλες οι μανούλες για διάφορους λόγους να θηλάσουν το μωράκι τους και αυτό είναι φυσιολογικό. Στο κάτω-κάτω, σημασία έχει το μωρό να φάει, να γεμίσει η κοιλίτσα του και να μεγαλώσει σωστά.

  • Ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα καλλυντικά.

StamatisBebeTip: Σίγουρα θα θελήσεις να κρατήσεις αυτές τις μοναδικές αναμνήσεις αποθηκευμένες στην μνήμη του κινητού σου και να τις μοιραστείς με τους φίλους σου. Οπότε μία BB cream , μία mascara και ένα lip gloss θα γίνουν οι πιο κοντινοί σου σύμμαχοι.

  • Άνετες παντόφλες και δύο ζευγάρια όμορφες πυτζάμες που θα σου φτιάχνουν την διάθεση.

  • Ένα πακέτο σερβιέτες λοχείας.

StamatisBebe Tip: Οι απλές δεν θα χρησιμεύσουν και τα ταμπόν δεν είναι κατάλληλα λόγω του κινδύνου μόλυνσης κ.α.

xoxo, StamatisBebe