20+1 Είδη που Χρειάζεται να Αγοράσεις για Το Βρεφικό Δωμάτιο

29/02/2024, 12:57 μ.μ.
20+1 Είδη που Χρειάζεται να Αγοράσεις για Το Βρεφικό Δωμάτιο

Η προετοιμασία για τον ερχομό ενός νέου παιδιού είναι μια συναρπαστική στιγμή για κάθε οικογένεια και η δημιουργία του τέλειου παιδικού δωματίου είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της προετοιμασίας. Με μια πληθώρα επιλογών να υπάρχουν εκεί έξω, είναι εύκολο να μπερδευτείτε.

Για αυτό εμείς στα Stamatis Bebe, ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό αγορών, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τα ποιοτικά επιλεγμένα προϊόντα μας.

Θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα βασικά προϊόντα για το βρεφικό δωμάτιο, εξασφαλίζοντας ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για την άνεση, την ασφάλεια και την ευτυχία του μικρού σας.

Η βασική λίστα των βρεφικών πραγμάτων

Το να ξεκινήσετε με μια ολοκληρωμένη λίστα βρεφικών πραγμάτων είναι ζωτικής σημασίας.

Είναι το θεμέλιο του παιδικού σας δωματίου, εξασφαλίζοντας ότι καλύπτετε τα πάντα, από τον ύπνο μέχρι και το παιχνίδι.

Στα Stamatis Bebe προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε μία από αυτές τις ανάγκες, καθιστώντας το, το one-stop shop σας για όλα τα πράγματα του βρεφικού δωματίου.

Προϊόντα για την ξεκούραση & τον ύπνο του βρέφους

Βρείτε όλα τα βρεφικά έπιπλα που θα χρειαστείτε για το βρεφικό δωμάτιο και τα αξεσουάρ τους, όπως βρεφικές κούνιες, κρεβάτια, παιδικές συρταριέρες, βρεφικά στρώματα, λίκνο κ.α.

Ένα ήρεμο περιβάλλον ύπνου και ξεκούρασης είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη του μωρού σας.

  • Λίκνο: Το λίκνο είναι ένα εναλλακτικό κρεβατάκι για μωράκια από 0-6 μηνών. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ εύκολα στην μεταφορά τους, λικνίζονται με ασφάλεια για να νανουρίζονται τα μωράκια και διαθέτουν μαλακά στρωματάκια. Έτσι, οι γονείς μπορούν να έχουν το μωράκι τους πάντα δίπλα τους, όταν αυτό ξεκουράζεται. Τα λικνάκια είναι μία καταπληκτική λύση για τους πρώτους μήνες του μωρού, αφού δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, μεταφέρονται εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο και τα περισσότερα ενώνονται με ασφάλεια με το κρεβάτι των γονέων, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Βρεφικό Κρεβάτι: Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε βρεφικές κούνιες, μικρότερων ή μεσαίων διαστάσεων, ή προεφηβικά κρεβάτια, σύμφωνα πάντα με το budget σας αλλά και το διαθέσιμο χώρο του δωματίου. Οι περισσότερες, αν όχι όλες οι κούνιες και τα κρεβάτια, διαθέτουν ρύθμιση ύψους του στρώματος, αποτελούνται από μη τοξικά υλικά και χρώματα, και είναι ιδανικά από 0+ μηνών. Σε περίπτωση που έχετε καταλήξει στην αγορά λίκνου, για λόγους διευκόλυνσης και μετακίνησης το πρώτο εξάμηνο, τότε η κούνια θα σας φανεί απολύτως απαραίτητη από περίπου 6+ μηνών.
  • Ορθοπεδικό Στρώμα Κούνιας: Προτείνουμε να επενδύσετε σε ένα στρώμα, μέτριας σκληρότητας, ορθοπεδικό, υψηλής ποιότητας, από βαμβακερή βάτα και ύφασμα ζακάρ Anti-Acaria. Το μωράκι πρόκειται να απολαύσει ατελείωτες ώρες ύπνου πάνω στο στρώμα αυτό, επομένως πρέπει υποστηρίζει την σπονδυλική του στήλη, προσφέροντας άνεση στο παιδί και σιγουριά στους γονείς. Ιδανικά, δεν θα προτείναμε να δανειστείτε το βρεφικό στρώμα από κάποια φίλη, όπως εξηγούμε και στον αναλυτικό οδηγό βρεφικών στρωμάτων.
  • Υπόστρωμα Στρώματος: Το υπόστωμα στρώματος κούνιας είναι ένα κομμάτι υφάσματος, που καλύπτει όλη την επιφάνεια του στρώματος και συνήθως δένει περιμετρικά με λάστιχο, το οποίο αποτελεί απαραίτητο προϊόν για την καθημερινή φροντίδα και καθαριότητα του στρώματος, πάνω στο οποίο κοιμάται το παιδί, καθώς προστατεύει το στρώμα από τις “διαρροές”, τον ιδρώτα, τη σκόνη κ.α. Συνήθως, τα υποστρώματα ή αλλιώς οι σελτέδες κούνιας αποτελούνται από 100% βαμβάκι στο πάνω μέρος τους και από πλαστικό αδιάβροχο, χωρίς φθαλικές ενώσεις, το κάτω. Συνίσταται η αγορά τουλάχιστον 2-3 τεμαχίων, για να έχετε να τα εναλλάζετε, κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια.
  • Φωλία Ύπνου: Ακόμα, ένα πολύ ωραίο προϊόν τα οποίο θα λατρέψει το μωρό σας είναι οι φωλιές μας για τον ύπνο. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και αξιολάτρευτα σχέδια και δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και τη γαλήνη του μωρού σας. Οπότε, μπορείτε να επιλέξετε με το δικό σας ρυθμό αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Η φωλιά ύπνου πρόκειται για ένα μαλακό στρωματάκι σε σχήμα φωλιάς, που κρατάει το βρέφος σταθερό στη θέση του, ζεστά και αναπαυτικά, ενώ το σχήμα της αποτρέπει την κύλιση, το αναποδογύρισμα ή την πτώση ακόμα και των πιο ανήσυχων στον ύπνο μωρών, ανεξάρτητα από την επιφάνεια στην οποία ξεκουράζονται. Συνήθως χρησιμοποιείται από μωράκια 0-6 μηνών και μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε επιφάνεια, όπως στον καναπέ, στο κρεβάτι των γονιών κ.α.
  • Ρηλάξ: Το ρηλάξ μωρού είναι ένα μικρό, αναπαυτικό πολυθρονάκι μωρού που λικνίζεται και, συνήθως, διαθέτει διάφορα κρεμαστά παιχνιδάκια έτσι ώστε το μωράκι σας να απασχολείται δημιουργικά ή ακόμη και να νανουρίζεται μέσα σε αυτό. Συνίσταται η χρήση από μωράκια 0+ μηνών έως και 9 κιλών. Το ρηλάξ θα σας λύσει τα χέρια, κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού θα απασχολεί το μωράκι σας δημιουργικά με μουσικές, παιχνιδάκια, λίκνισμα κ.α.

Για την αλλαγή της πάνας του μωρού

iStock-1463582133.jpg

Οι αλλαγές πάνας θα αποτελούν συχνό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας από εδώ και πέρα, οπότε η δημιουργία ενός καλά οργανωμένου σημείου που γίνεται αυτή η διαδικασία είναι το κλειδί για τη σωστή προετοιμασία.

  • Πλαστική Αλλαξιέρα: Επιλέξτε μία πλαστική αλλαξιέρα πάνας, που είναι ευέλικτη και εύκολη στη μεταφορά. Έτσι, θα μπορείτε να την τοποθετήσετε με ασφάλεια σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια, όπως κρεβάτι, συρταριέρα, τραπέζι κ.α. και εκεί, να αλλάξετε με σιγουριά το βρέφος. Οι περισσότερες διαθέτουν υπερυψωμένα πλαϊνά, για την αποφυγή κύλισης του βρέφους και υψομετρητή, για να ελέγχετε την ανάπτυξη του παιδιού.
  • Κάδος Πάνας: Ένας ποιοτικός κάδος πάνας θα βοηθήσει στον περιορισμό των οσμών, διατηρώντας το παιδικό δωμάτιο πάντα φρέσκο. StamatisBebe Tip: Ένα tip που θα μπορούσαμε να σας δώσουμε, είναι να προσέξετε πως στον κάδο που θα καταλήξετε να αγοράσετε, να δέχεται σακούλες απορριμάτων καθημερινής, οικιακής χρήσης και όχι μόνο αποκλειστικά του brand του, προκειμένου να γλιτώσετε το επιπλέον έξοδο για αγορά σακούλων.
  • Κάδο Για Τα Άπλυτα Του Μωρού: Μία καλή προσθήκη στο βρεφικό δωμάτιο θα ήταν και η αγορά ενός χαριτωμένου, παιχνιδιάρικου κάδου για τα άπλυτα του βρέφους. Επομένως, αμέσως μετά την αλλαγή του μωρού θα συγκεντρώνετε και τα άπλυτα του κάπου οργανωμένα και ξεχωριστά από τα άπλυτα της υπόλοιπης οικογένειας.

Λύσεις για τη φύλαξη των αντικειμένων του μωρού

Επιλέξτε τις καλύτερες πλαστικές αλλαξιέρες με βάση το μέγεθος, το υλικό και τον εργονομικό σχεδιασμό τους.

Οι αποτελεσματικές λύσεις αποθήκευσης βοηθούν στη διατήρηση του παιδικού δωματίου σε τάξη και οργάνωση.

Τα ράφια, τα καλάθια και οι οργανωτές συρταριών μπορούν να χωρέσουν τα πάντα, από ρούχα μέχρι παιχνίδια, διευκολύνοντας την εύρεση όσων χρειάζεστε και όταν τα χρειάζεστε. Οι οργανωτές κούνιας, φυσικά, αποτελούν ιδανική λύση για να έχετε πάντα δίπλα στην κούνια του μωρού ό,τι ακριβώς χρειάζεστε, όπως ένα πανάκι ώμου, μία κουβερτούλα, μία καθαρή πιπίλα κ.α. Επιπλέον, σημαντική προσθήκη αποτελούν και τα νεσεσέρ ή αλλιώς τα καλάθια καλλυντικών μωρού, όπου εκεί μπορείτε να οργανώσετε όλα τα καλλυντικά του μωρού και τις πανούλες του.

Τα καλύτερα βρεφικά παιχνίδια

Παρακάτω θα βρείτε παιδικές σκηνές για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης!

Ένας ελκυστικός χώρος παιχνιδιού διεγείρει την ανάπτυξη και τη φαντασία του μωρού σας.

  • Γυμναστήριο: Το βρεφικό γυμναστήριο είναι ο πρώτος ασφαλής χώρος ψυχαγωγίας του βρέφους, αφού είναι κατάλληλο για βρέφη από 0+ μηνών. Εκεί, το μωρό μπορεί να χαλαρώσει, να περιεργαστεί το χώρο και τα παιχνίδια του, να ακούσει μουσική, να ενδυναμώσει τους μύες των ποδιών, των χεριών και του λαιμού.
  • Πανάκι Παρηγοριάς Dou-Dou: Το πανάκι παρηγοριάς είναι το αντικείμενο ή το παιχνίδι που γίνεται ο αχώριστος φίλος του μωρού σας και το συνοδεύει ακόμη και στον ύπνο του. Για το λόγο αυτό, τα πανάκια παρηγοριάς αποτελούνται συνήθως από ένα βελούδινο κομμάτι υφάσματος και ένα πολύ μαλακό παιχνίδι. Έτσι, το μωρό σας με ασφάλεια μπορεί να το παίρνει αγκαλιά, να το έχει μαζί του στις βόλτες, μέχρι και να το βάζει μέσα στην κούνια του. Μάλιστα, η μαμά μπορεί, επίσης, να κρατάει η ίδια το πανάκι παρηγοριάς στην αγκαλιά της, έτσι ώστε η μυρωδιά της να συντροφεύει το μωράκι στα όνειρα του.
  • Κουδουνίστρες & Μασητικά Παιχνίδια: Το μωρό, από την πρώτη στιγμή κιόλας που έρχεται σε αυτό τον κόσμο, αρχίζει να επεξεργάζεται τα πάντα γύρω του και να ανπτύσσει τις διαφορετικές αισθήσεις, όπως αφή, γεύση, όσφρηση κ.α. Γι' αυτό το λόγο, οι γονείς θα πρέπει να του δίνουν όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορούν από τις πρώτες κιόλας στιγμές. Μαλακά λούτρινα παιχνίδια με έντονα χρώματα, κουδουνίστρες που κουδουνίζουν ζωηρά, μασητικά παιχνίδια που επιτρέπουν στο μωρό να περιεργαστεί διαγορετικές υφές, εκπαιδευτικά παιχνίδια που μυούν το παιδί στον υπέροχο κόσμο της ανακάλυψης κ.α. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα κόσμο γεμάτο φαντασία, δημιουργικά ερεθίσματα και χρώματα.
  • Ροζ & Λευκοί Ήχοι: Ο ροζ ήχος είναι ένας φυσικός θόρυβος, χαμηλής και ποικίλης συχνότητας, που θυμίζει τις συνθήκες που είχε ένα μωρό στην κοιλιά της μαμάς, όπως ο καρδιακός παλμός, η αναπνοή, η ροή του αίματος κ.α. Το γνωρίζατε πως τα μωράκια τους πρώτους μήνες, μετά την γέννησή τους, κοιμούνται πολύ πιο εύκολα κάτω από ήχους που θυμίζουν αυτούς από την κοιλιά της μαμάς τους; Αντίστοιχα, ο λευκός ήχος είναι ένας συνεχόμενος θόρυβος, χαμηλού τόνου, που υπάρχει στο περιβάλλον, όπως τα κύματα, ο αέρας, η βροχή κ.α. Έρευνες έχουν δείξει πως, τους πρώτους μήνες του βρέφους, ο ύπνος του είναι πιο ποιοτικός και γαλήνιος, όταν συνοδεύεται από λευκούς ήχους. Γι'αυτό τα παιχνίδια με ροζ & λευκούς ήχους αποτελούν σημαντικό κομμάτι της χαλάρωσης του βρέφους.
  • Κρεμαστά Παιχνίδια Κούνιας: Τα κρεμαστά παιχνίδια κούνιας είναι παιχνίδια που τοποθετούνται με ασφάλεια στην κούνια του μωρού, το λίκνο και το παρκοκρέβατο. Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν χαλαρωτικές μελωδίες, προτζέκτορα ου γεμίζει τον ουρανό του δωματίου με μαγεία και περιστρεγόμενα παιχνίδια. Έτσι, το μωράκι κάθε μέρα αποκοιμιέται γαλήνια μέσα σε ένα γλυκό παραμύθι.
  • Αδιάβροχο Αφρώδες Χαλάκι Δαπέδου: Τo αδιάβροχο χαλάκι δαπέδου είναι ένα υψηλής ποιότητας μεγάλο, αδιάβροχο και εξαιρετικά αφρώδες χαλάκι διπλής όψεως για μωρά! Καλύπτει, συνήθως, χώρους με πλάτος έως 1,5 μέτρο και μήκος 2 μέτρα. Αυτό το παχύ αφρώδες στρώμα προστατεύει το μωρό από το σκληρό, κρύο ή ζεστό δάπεδο, παρέχει στήριξη στο μωρό όταν αρχίζει να μπουσουλάει, το προστατεύει από χτυπήματα, αποτρέπει την ολίσθηση και ταυτόχρονα το προστατεύει από το κρύο πάτωμα. Είναι ιδανικό για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χαλάκια παζλ δαπέδου της αγοράς, αυτό δεν ενέχει τον κίνδυνο να αλλοιωθεί, να φαγωθεί ή να βγουν κομμάτια παζλ από την θέση τους, καθώς το παιδάκι παίζει, αφού πρόκειται για ενιαίο χαλάκι.

Ασφάλεια του βρεφικού δωματίου

Όλα όσα χρειάζεστε για την ασφάλεια του μωρού σας, κατά την διάρκεια του ύπνου. Συσκευές αμφίδρομης ενδοεπικοινωνίας με κάμερα, προστατευτικές μπαριέρες, προστασία ντουλαπιών, γωνιών κ.α.

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας σε κάθε βρεφικό δωμάτιο. Επενδύστε σε προστατευτικές μπάρες, προστατευτικά γωνιών ακόμα και καλύμματα πριζών για να προστατέψετε πλήρως το μωρό σας.

  • Κάμερα Παρακολούθησης & Ενδοεπικοινωνίες: Μια αξιόπιστη συσκευή παρακολούθησης μωρών προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, αφήνοντας το κεφάλι σας ήσυχο, ενώ το μικρό σας κοιμάται ή παίζει! Υπάρχουν πολλές λύσεις με κάμερες παρακολούθησης του μωρού σας, άλλες που συνδέονται με τα smartphones μας, άλλες που έρχονται με το δικό τους tablet χειρισμού. Τέλος, υπάρχουν και οι παραδοσιακές συσκευές ενδοεπικοινωνίας. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη συσκευή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές ανάγκες και φυσικά, και στον προϋπολογισμό σας.
  • Προστατευτικά Γωνιών & Πριζών: Επενδύστε σε ασφαλής λύσεις που καλύπτουν αποτελεσματικά πρίζες, αιχμηρές γωνίες, επικίνδυνα κλεισίματα πόρτας και αποτρέπουν το άνοιγμα των συρταριών και των ντουλαπιών.
  • Προστατευτικά Μπάρα Κρεβατιού: Η προστατευτική μπάρα κρεβατιού ή αλλιώς μπαριέρα είναι μία απολύτως απαραίτητη μπάρα για την αποφυγή πτώσεων ή μπουσουλίματος σε απαγορευμένα σημεία. Η μπάρα αυτή τοποθετείται κάτω από το στρώμα και προστατεύει το μωράκι σας, ειδικά όταν αρχίσει να κοιμάται σε κρεβάτι χωρίς πλευρικά κιγκλιδώματα.

Υγεία και υγιεινή του βρέφους

Η διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος είναι απαραίτητη, φυσικά.

Οι καθαριστές αέρα και οι υγραντήρες μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο αέρας που αναπνέει το μωρό σας είναι καθαρός και άνετος, ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης.

Αναζητήστε υποαλλεργικά και εύχρηστα χαλιά και υφάσματα για να ελαχιστοποιήσετε τα αλλεργιογόνα και να διατηρήσετε το παιδικό δωμάτιο πεντακάθαρο.

Τέλος, για να προστατεύεται το παιδί από τυχόν έντομα και ιδιαίτερα από τα κουνούπια, μπορείτε να βρείτε τη τούλινη ή υφασμάτινη κουνουπιέρα που επιθυμείτε, στην τιμή που σας εξυπηρετεί!

Εκπαιδευτικά βρεφικά παιχνίδια και βιβλία

Η καλλιέργεια της αγάπης για τη μάθηση από μικρή ηλικία είναι κάτι που θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στην ενηλικίωση τους.

Αφιερώστε έναν χώρο στο παιδικό δωμάτιο για μια μικρή βιβλιοθήκη γεμάτη με πολύχρωμα βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα διεγείρουν τις αισθήσεις του μωρού σας.

Προσωπικές πινελιές της μαμάς

Τέλος, δεν πρέπει να απουσιάζουν οι προσωπικές πινελιές στον χώρο.

Η εξατομίκευση του παιδικού δωματίου με αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να κάνει τον χώρο ξεχωριστό και μοναδικό.

Μια χειροποίητη πλεκτή κουβέρτα, μια οικογενειακή φωτογραφία ή ένα έργο τέχνης μπορούν να προσδώσουν ζεστασιά και προσωπικότητα στο δωμάτιο του μωρού σας!

Συμπερασματικά

Η δημιουργία του τέλειου βρεφικού δωματίου είναι μια διαδικασία που απαιτεί αγάπη και σίγουρα υπομονή, που περιλαμβάνει προσεκτική εξέταση της άνεσης, της ασφάλειας και των αναπτυξιακών αναγκών του μωρού. Δεν χρειάζεται όμως να είναι και μια ακριβή διαδικασία. Κάτι για το οποίο έχουμε ήδη προοικονομήσει.

Με το σωστό σχεδιασμό και τη διαφορετική γκάμα προϊόντων στο κατάστημά μας, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα βρεφικό - παιδικό δωμάτιο που δεν είναι μόνο λειτουργικό αλλά και ένας γαλήνιος και χαρούμενος χώρος για να μεγαλώσει το παιδί σας!

xoxo, StamatisBebe